FIB 2008 in Amsterdam Mon, 28 Mar 2016 18:49:36 +0000 nl hourly 1 http://wordpress.org/?v=3.9.3 Zelf een zwembad bouwen? /verbouwen/zelf-een-zwembad-bouwen.html /verbouwen/zelf-een-zwembad-bouwen.html#comments Mon, 28 Mar 2016 18:48:13 +0000 /?p=147 zwembadenEen zwembad in de tuin was vroeger vooral weggelegd voor de rijken onder ons die in een villa woonden in een buitenwijk van de stad. Denk ook aan series van vroeger zoals Dallas of Dynastie waar de hoofdrolspelers hun dagen doorbrachten aan de rand van het zwembad met gebruinde lijven, zonnebrillen en exotische cocktails. Toegegeven, het is ook heerlijk ontspannen om in je priveomgeving naast je huis in het zwembad wat baantjes te trekken om een beetje in conditie te blijven.
Tegenwoordig is het laten aanleggen van een zwembad stukken goedkoper geworden dan vroeger en is het zelfs mogelijk om zelf een zwembad in je tuin aan te leggen. Toegegeven, een aantal dingen moet je uitbesteden maar een gedeelte is zelf te realiseren.

Vergunning nodig?

Allereerst is het belangrijk om bij de Gemeente waar u woont na te vragen of er een vergunning nodig is voor de aanleg van het zwembad, ook al betreft het uw eigen terrein. We hebben het hier dus niet over openbare zwembaden. Hierdoor kunt u een hoop narigheid achteraf voorkomen en loopt u niet het risico het zwembad weer af te moeten breken. Er is overigens niet altijd een vergunning nodig voor de aanleg van een zwembad in uw tuin. Een klein zwembad mag in principe zonder vergunning worden gebouwd, voor een groot zwembad is een vergunning nodig. Hoe groot groot is, valt uiteraard na te vragen bij de gemeente.

Graafwerkzaamheden en betonvloer storten

Als u de vergunning heeft gekregen moet de grond worden afgegraven. Dat kan het beste gedaan worden met een graafmachine. Let er wel op dat de grond niet vervuild is, want dan heeft u eerst een schone grond verklaring nodig om te kunnen starten. Nadat het gat gegraven is moet er een betonvloer worden gestort die mooi geëgaliseerd moet worden.

Muren neerzetten

Als de vloer gestort is, waterpas is en glad is gemaakt worden de muren van het zwembad geplaatst. U kunt gebruik maken van betonblokken die gemetseld of verlijmd worden. Tegenwoordig wordt er ook veel gebruik gemaakt van polystyreen blokken. Die zijn wel duurder maar lichter en eenvoudiger om mee te werken. Vervolgens worden de inbouwdelen van het zwembad geplaatst.

Leidingen plaatsen en betegelen

Ook moeten er nog leidingen worden aangelegd waardoor het water het zwembad in kan lopen. Het spreekt voor zich dat u een aantal van bovengenoemde werkzaamheden beter door een specialist kunt laten uitvoeren, omdat herstellen op een later tijdstip een lastige zaak kan worden. Ook moet er een filter worden geplaatst in het zwembad.
Als alle onderdelen zijn geplaatst. Moet het zwembad nog worden betegeld om de boel af te werken. Ook hiervoor is het aan te raden om dit karwei door een specialist te laten uitvoeren.

]]>
/verbouwen/zelf-een-zwembad-bouwen.html/feed 0
Zelf klussen en verbouwen? /verbouwen/zelf-klussen-en-verbouwen.html /verbouwen/zelf-klussen-en-verbouwen.html#comments Sun, 27 Mar 2016 22:26:53 +0000 /?p=142 Wij Nederlanders klussen graag in ons huis, bouwmarkten zoals de Gamma en de Praxis trekken dagelijks veel bezoekers die op zoek zijn naar de meest uiteenlopende zaken ter ondersteuning van het verbouwen of klussen. De een laat verf mengen omdat de slaapkamer wel weer een nieuwe kleur kan gebruiken, de ander is op zoek naar een nieuwe boormachine omdat de oude zijn langste tijd toch echt wel heeft gehad, weer een ander is bezig met een nieuwe badkamer en is zich aan het oriënteren op de sanitair afdeling. Kortom, tijdens het klussen is de bouwmarkt een goede ondersteuning voor het aankopen van bouwmaterialen, het aanschaffen van gereedschappen of het krijgen van advies voor een specifieke klus.

Klussen in huis

In veel gevallen wordt eerst de binnenkant van de woning onderhanden genomen tijdens het klussen of verbouwen. De muren krijgen een nieuw behang of een andere kleur verf, het houtwerk wordt geschuurd en van een mooie, nieuwe laklaag voorzien. Of we leggen een mooie nieuwe parketvloer of laminaat in de woonkamer. Eigenlijk is er voor de echte doe het zelver altijd wel wat te klussen in huis. De cv-ketel is aan vervanging toe, die lekkende kraan moet worden gerepareerd, de gootsteen zit weer eens verstopt. Kortom, er is altijd wel wat te doen in huis.

Goed onderhoud voorkomt problemen

Het bijhouden en netjes houden van het huis kan overigens op den duur een hoop geld schelen. Zo kan het aardig in de papieren lopen als bijvoorbeeld een rotte vloer moet worden vervangen door een lekkage die maandenlang voortduurt. Af en toe de boel eens nalopen kan dus een hoop narigheid en kosten voorkomen. In sommige gevallen is het beter om een professioneel bedrijf langs te laten komen om een en ander te controleren. Denk bijvoorbeeld aan het onderhoudscontract voor uw cv-ketel. Dan is het wel zo veilig om een vakman naar de cv-installatie te laten kijken.

Nieuw kozijn of dakkapel laten plaatsen?

kunststof kozijnenEr zijn ook klussen die eigenlijk zelf niet uit te voeren zijn en waar je echt een professioneel bedrijf voor nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van nieuwe kunststof kozijnen of een dakkapel. Dat doe je niet even zelf, daar moet in veel gevallen een kraan aan te pas komen en vakkundig personeel om de boel te plaatsen. Het kozijn of de dakkapel moet helemaal waterdicht zijn en waterpas worden geplaatst, geen klusje om even op een zondagmiddag uit te voeren. Maar er valt daarnaast een hoop geld te besparen door veelvoorkomende klussen die vooral tijdrovend zijn, zelf uit te voeren.

]]>
/verbouwen/zelf-klussen-en-verbouwen.html/feed 0
Stucen: Lastiger dan het lijkt /verbouwen/stucen-lastiger-dan-het-lijkt.html /verbouwen/stucen-lastiger-dan-het-lijkt.html#comments Thu, 07 Jan 2016 19:23:56 +0000 /?p=137 Even een wandje stucen, het lijkt zo eenvoudig. Toch zit hier een ware kunst achter. Misschien ben je een ware doe-het-zelver en kun je met wat behulp van bouwmarkt informatie gewoon zelf een wandje stucen. Maar helaas zijn er ook genoeg voorbeelden van wanneer het zelf stucen de fout in is gegaan. Zo kan de stuclaag loslaten, of is het niet mooi gedekt. Een stucadoor is gespecialiseerd en weet precies wat nodig is voor jouw situatie.
Slecht stucwerk

De benodigdheden voor stucen

Wil je toch zelf een het stucen gaan? Bereid je dan goed voor! Zorg dat, zodra je stucwerk wil aanbrengen over oud stucwerk, je eerst een voorstrijkmiddel gebruikt zodat het nieuwe stucwerk goed hecht. Hiervoor moet al het loszittende stucwerk verwijderd worden en de muur stofvrij zijn. Haal voor je gaat beginnen alvast het juiste materiaal in huis. Denk aan glasvezelband, hoekprofielen, metselkuip, raapbord, mixer, schuurbord, spacmes en noem maar op.
Ook moet je weten welke verschillende soorten gipsmortel er zijn zodat je zeker weet dat je de gewenste structuur krijgt. Een paar van de meest voorkomende gipsmortel zijn:
- Roodband: Dit is een kant en klare hechtpleister voor behangklaar stuckwerk. Het is geschikt voor alle steenachtige ondergronden, dus ook voor beton. De afwerking van dit gips is glad. Het kan gebruikt worden voor maximaal 10mm dikte.
- Goudband: Dit is een kant en klare gipsmortel voor het pleisterwerk met een gladde afwerking. Goudband is binnenshuis op de meeste steenachtige ondergronden (behalve beton) te gebruiken. Ook is goudband ideaal om te gebruiken op pleisterdragers zoals stucplaten. Het kan gebruikt worden voor laagdiktes meer dan 10mm.
- Geelband: Dit is een schuurgips waarin toeslagstoffen gebruikt zijn. Deze zijn goed voor de hechting. Met geelband kan een fijne korrelige structuur gemaakt worden. Dit gipsmortel kan beter tegen vocht en kan dus ook gebruikt worden in de badkamer of keuken.
- Fix & Finish: Dit gipsproduct heeft een super fijne korrel waardoor er een super gladde wand afwerking gemaakt kan worden. Ook kan het gebruikt worden als lijm voor beton-, gips- of kalkzandsteenblokken. Fix & Finish moet bij het pleisteren in twee lagen aangebracht worden.

Zoals hierboven te lezen komt er dus meer bij stucen kijken dan waarschijnlijk wordt gedacht. Wil je er dus zeker van zijn dat je stucwerk goed en mooi gedaan wordt, kun je het beste Simpelbouw.nl inschakelen. Zie het als een investering voor de toekomst. Als het eenmaal is gedaan, hoeft het voorlopig ook niet meer te gebeuren en kun je heerlijk genieten van jouw strakke woning.

]]>
/verbouwen/stucen-lastiger-dan-het-lijkt.html/feed 0
Vloertegels zelf leggen of uitbesteden? /verbouwen/vloertegels-zelf-leggen-of-uitbesteden.html /verbouwen/vloertegels-zelf-leggen-of-uitbesteden.html#comments Sun, 29 Nov 2015 23:34:30 +0000 /?p=134 Tegenwoordig zijn de mooiste tegels verkrijgbaar om uw vloer mee te verfraaien, in alle maten en kleuren. Tegenwoordig zijn bijvoorbeeld mozaïek tegels erg in de mode. U kunt in diverse winkels een mozaïek tegel kopen met een uniek eigen design. Het maakt uw woonkamer of badkamer echt af en het staat nog chique ook. Vaak worden er in de badkamer wat grotere tegels gebruikt, ook op de wanden. Het staat mooi en grote tegels zijn wat eenvoudiger schoon te maken dan kleine tegeltjes.

Leggen van tegels uitbesteden

Als u niet echt handig bent is het verstandig om het tegelleggen uit te besteden aan een vakman. Er komt redelijk wat bij kijken en de tegelzetter heeft uiteraard veel ervaring bij het leggen van de tegels zodat u verzekerd bent van een mooi eindresultaat. Het is meerdere redenen verstandig om het leggen van tegels aan een vakman over te laten. Een tegelzetter plaatst de tegels meteen goed, als u zelf een fout maakt en alles opnieuw moet doen, kost u dat veel tijd en geld extra. Bovendien hebt u zo goed als altijd garantie op het werk dat de tegelzetter heeft verricht. Een tegelzetter gaat ook veel sneller te werk dan u om de simpele reden dat hij veel meer ervaring heeft. U hoeft daardoor de ruimte die moet worden betegeld zo kort mogelijk te missen en dat is wel zo prettig.
Ook kan een tegelzetbedrijf u goed adviseren over het gebruik van de soort tegels en u tips geven voor mooie legpatronen.

Zelf vloertegels leggen

Als u toch besluit om zelf uw vloertegels te leggen zorg dan voor een gladde, schone ondergrond. Indien nodig moet u daar toe de vloer (laten) egaliseren voor een mooi eindresultaat. Let u er voor het leggen goed op dat de tegels uit de doos dezelfde kleur hebben, later is dat moeilijk nog te corrigeren als u de vloer gelegd hebt.
Als u de tegels gaat lijmen, is het van belang dat u het tegelwerk uitzet op een symmetrische manier. Gebruik dus zowel links als rechts tegen de wand hetzelfde snijstuk. Om de tegels goed recht te plaatsen is het spannen van een recht lijntje tussen de muren een handig hulpmiddel. Daarnaast hangt het er natuurlijk vanaf of u de vloertegels rechthoekig of diagonaal gaat leggen.

Tegels lijmen

Gebruik de juiste lijm als u de vloertegels aan de ondervloer vast wilt lijmen. De vakman kan u hierin adviseren. In het algemeen moet u bij de wat hardere tegel een betere lijm van hoge kwaliteit gebruiken voor een goed resultaat. Lees ook altijd goed de gebruiksaanwijzing die wordt geleverd bij de tegellijm en volg nauwkeurig de instructies. Smeer de tegel die u gaat lijmen niet helemaal vol met lijm, maar dek ongeveer tachtig procent van de tegel zodat u geen vervelende lijmsporen krijgt. Het is ook handig om een professionele tegelsnijder te gebruiken als u bijvoorbeeld een halve tegel nodig hebt.

]]>
/verbouwen/vloertegels-zelf-leggen-of-uitbesteden.html/feed 0
Energie besparen door isolatieglas /verbouwen/energie-besparen-door-isolatieglas.html /verbouwen/energie-besparen-door-isolatieglas.html#comments Thu, 29 Oct 2015 19:18:39 +0000 /?p=131 De laatste jaren zijn we veel bezig met het besparen van energie. Energie besparen heeft natuurlijk meerdere voordelen, het is goed voor het milieu als er minder energie wordt verbruikt, maar daarnaast is het natuurlijk ook goed voor onze portemonnee als we kunnen besparen op ons gasverbruik door een goed geïsoleerde woning. Zeker door het gebruik van goed geïsoleerde ramen met isolatieglas er in valt veel energie te besparen. Hieronder zullen we wat uitgebreider ingaan op de verschillende aspecten van isolatieglas, zoals de soorten isolatieglas en de normen en richtlijnen voor isolatieglas.

Soorten isolatieglas

Eigenlijk bestaat isolatieglas, ook wel dubbel glas genoemd in de volksmond, uit twee ramen met daartussen droge lucht. Naast het gewone isolatieglas bestaat er ook hoog rendement isolatieglas, ook wel HR+ of HR++ genoemd. Hoogrendementglas isoleert beter dan normaal glas maar is ook weer een stuk duurder. Het geeft een veel betere warmte-isolatie dan normaal isolatieglas omdat op het glas een hele dunne coating is aangebracht. Daarnaast is in tegenstelling tot normaal isolatieglas de ruimte tussen de ramen niet gevuld met droge lucht maar met een speciaal gas.
Naast hoog rendement dubbel glas bestaat er ook HR triple-beglazing, dus driedubbel glas. Net zoals bij HR dubbel glas is ook hier een dunne coating op het glas aangebracht en is de ruimte tussen het glas gevuld met gas. Verder bestaat er ook nog hoogrendementglas waarbij de ruimte tussen de ramen vacuüm is getrokken, waarbij ook weer een dunne coating op de ramen is aangebracht.

Warmteverlies en U-waarde

Bij ieder raam treedt warmteverlies op en de mate waar in dat gebeurt wordt uitgedrukt in U-waarde. Hoe lager de U-waarde, hoe hoger de isolerende werking van het glas is. Beter is het om in plaats van te letten op de aanduiding HR+ en HR++, te letten op deze U-waarde bij de keuze van isolatieglas. De U-waarde is namelijk een vrij precieze waarde terwijl de richtlijnen voor HR+ en HR++ aan verandering onderhevig zijn.

Garantie

Iedere fabrikant van isolatiegals geeft garantie op het glas, meestal tien jaar op dubbel glas en driedubbel glas. Het betreft dan natuurlijk niet de garantie op krassen op het glas omdat die meestal door toedoen van de bewoner zijn ontstaan. Wel is normaal dat bij levering van nieuwe ramen er zo goed als geen krassen op het glas zitten. Wat onder de garantie valt is bijvoorbeeld het lekdicht blijven van het glas, enz. Als voorwaarde voor de garantie wordt de eigenaar in de meeste gevallen wel verplicht om het isolatieglas goed te onderhouden.

]]>
/verbouwen/energie-besparen-door-isolatieglas.html/feed 0
Is uw CV-ketel klaar voor de winter? /fib2008/is-uw-cv-ketel-klaar-voor-de-winter.html /fib2008/is-uw-cv-ketel-klaar-voor-de-winter.html#comments Wed, 28 Oct 2015 20:36:20 +0000 /?p=128 De winter komt eraan. Dat betekent dat we met z’n allen in vergelijking met de rest van het jaar flink meer stoken om het huis warm te krijgen. Zorgvuldige aandacht voor uw CV-ketel is daarom belangrijk. Gaat u winterproof de komende maanden in?

De CV-ketel

Een CV-ketel is de ‘motor’ om uw centrale verwarming goed te laten werken. Er bestaan ook combiketels. Die zorgt tevens voor verwarmd tapwater in een woning. Een CV-ketel werkt vaak op aardgas of stookolie. De temperatuur in huis wordt meestal geregeld door de aanwezigheid van een thermostaat. Wanneer u er niet voor zorgt dat de ‘motor’ goed draait, dan kunt u nog wel eens voor ongewenste situaties komen te staan. Vergelijk het met een auto: het laatste waarop u zit te wachten is dat u aan de kant van de weg komt te staan. U wilt dus ook niet ‘s winters in de kou aan het kerstdiner zitten.


Regelmatig checken

Zorg in ieder geval ervoor dat uw ketel – net als bij een auto – regelmatig een onderhoudsbeurt krijgt. Het is raadzaam om dit 1 keer per 2 jaar te doen. Een goed onderhouden CV-ketel laat u niet snel in de steek. Bovendien is het zuiniger voor uw stookkosten wanneer u tijdig een inspectie laat uitvoeren. Bij een onderhoudsbeurt wordt de ketel schoongemaakt, er wordt naar veiligheid gekeken en als er onderdelen vervangen moeten worden, dan gebeurt dat.

Bent u aan vervanging toe?

Een CV-ketel gaat lang mee, maar niet eeuwig. Het is aan te raden om de ketel eens in de 15 jaar te vervangen. Het is een investering, maar dan wel voor de komende 15 jaren. U kunt bij de aanschat van een nieuwe ketel bijvoorbeeld kiezen voor een HR-ketel (Hoge Rendement) of een HR-thermische olieketel. Het HR-ketel zorgt er sowieso voor dat u zuiniger omgaat om energie en warmte, waardoor u veel kosten bespaart.

Thermische olieketel

Het voordeel van een thermische olieketel is dat door een dubbele achterwand een hoog ketelrendement van 93 procent haalbaar is. Dit betekent in de praktijk minder energieverbruik en die u flinke kosten kunt besparen. Wees hierbij geen dief van uw eigen portemonnee! Bij een olieketel die themisch is, vervalt – door de gemetselde achterwand – de eis van een periodieke keuring van uw ketel. Thermische olieketels worden naar keuze met alle gangbare gas- of oliebranders uitgerust.

]]>
/fib2008/is-uw-cv-ketel-klaar-voor-de-winter.html/feed 0
Meer genieten van uw tuin? /geen-categorie/meer-genieten-van-uw-tuin.html /geen-categorie/meer-genieten-van-uw-tuin.html#comments Sun, 31 May 2015 19:20:42 +0000 /?p=123 De meeste mensen vinden rust in de natuur, genieten van planten en bloemen, we zijn graag buiten. Zeker als het mooi weer is en een aangename temperatuur, is het heerlijk vertoeven buiten. We gaan lekker wandelen in de bossen, uitwaaien op het strand of lekker genieten in onze eigen tuin. Vroeger waren we in de tuin vooral bezig met het verzorgen van de planten, het snoeien van struiken en bomen, of het maaien van het gras. Er werd wel eens een houten schuurtje en een schutting neergezet, maar dat was het dan ook wel.

De tuin van nu

Tegenwoordig besteden we veel meer aandacht aan onze tuin, niet in de laatste plaats omdat de tuin tegenwoordig gezien wordt als een verlengstuk van het huis. Naast tuinieren gaan we ook lekker barbecueën met vrienden of familie, heerlijk luieren op een loungebank, of een beetje voetballen op het gazon. De tuinarchitecten zijn tegenwoordig ook niet meer te tellen en begrijpelijk, want het is een lucratieve business waar behoorlijk veel vraag naar is. Loungesets, hippe tuinverlichting, wanddecoraties, mooie vijvers, noem maar op, alles is mogelijk en de mogelijkheden zijn zo bijna onbeperkt. En ook door de vele tuinprogramma’s op de televisie raken steeds meer mensen geïnspireerd en willen iets moois van hun tuin maken. En waarom ook niet? Een mooi ingerichte tuin waar u heerlijk kunt werken, eten, borrelen, enz., kan een perfect verlengstuk worden van uw woning. En met een mooie schutting en/of bomen is ook uw privacy nog eens gegarandeerd.

Veranda in de tuin

Wat ook bijzonder mooi kan zijn is een houten veranda in de tuin. Dat kan een veranda zijn aan uw huis of gewoon een losse veranda ergens in de tuin. Denk aan de westerns van vroeger waar je veel huizen tegenkwam met mooie houten veranda’s met krakende vloerdelen. De man of vrouw des huizes zat dan rustig in zijn of haar schommelstoel te genieten van de zonsondergang met een prachtig uitzicht over de prairie. Een houten veranda aan uw huis heeft iets romantisch, het is sfeer verhogend en bovendien een soort uitbouw aan uw woning. En het voordeel is dat u door de overkapping een dak boven uw hoofd heeft, daardoor zit u buiten en toch beschut. Gaat het regenen of wat waaien dan kunt u lekker blijven genieten van uw tuin in een heerlijke loungestoel op uw veranda. Wat wil een mens nog meer? In feite kunt u met een veranda een complete woonkamer voor buiten creëren met een loungebank en een tafel.

]]>
/geen-categorie/meer-genieten-van-uw-tuin.html/feed 0
Huis verkopen? Laat de zolder opknappen! /verbouwen/huis-verkopen-laat-de-zolder-opknappen.html /verbouwen/huis-verkopen-laat-de-zolder-opknappen.html#comments Wed, 15 Apr 2015 15:31:48 +0000 /?p=119 In de meeste huizen wordt de bovenste verdieping het minst verzorgd. De zolder is de plek waar al de rommel wordt opgeslagen en waar weinig wordt schoongemaakt. Kortom er wordt bijna niet naar omgekeken. En dan als men van plan is om te verhuizen en het huis te koop staat bedenkt men zich plotseling dat het wel een puinhoop is boven in huis. En dan is het te laat. Wie van plan is om binnenkort zijn woning te koop te zetten en nog geen zolder met bestemming heeft komt beter in actie en verzint een oplossing. En de keuze om dit zelf te doen of over te laten aan professionals is aan de bezitter zelf natuurlijk.

Klusbedrijf inschakelen of zelf doen?

Voor wie weinig tijd over heeft is het misschien beter om de keuze te laten vallen op een timmerbedrijf dat de zolder flink onder handen neemt. De prijs zal wel hoger zijn dan wanneer zelf wordt gewerkt, maar het resultaat zal er beter uitzien en de klus is een stuk sneller geklaard. Voordat deze keuze gemaakt wordt is het eerst verstandig om te bepalen wat de bestemming van de zolder wordt. Zo kan er een extra slaapkamer gerealiseerd worden of een kantoor ingericht voor thuiswerk.

Slapen of werken?

Ook als er voorlopig nog niet wordt verhuisd kan het verbouwen van de zolder heel handig zijn. Met het oog op de toekomst kan er gunstig gebruik gemaakt gaan worden van de bovenste etage van het huis. Denk aan meer kinderen in de komende jaren die een slaapvertrek nodig hebben of voor kinderen die ouder worden en behoefte hebben aan een kamer met extra privacy of rust om te kunnen studeren.

Vergroot de woningwaarde

Het maken van een nieuwe kamer op zolder is dus vooral praktisch voor eigen gebruik, maar ook bij de verkoop van het huis telt dit mee. De woning zal hoger getaxeerd worden. Maar voordat het als kamer mee geteld mag worden moet de ruimte wel aan een paar voorwaarden voldoen. Zo moet de ruimte afgesloten kunnen worden met een deur. Er hoeft geen muur meteen aan het trappengat gemetseld te worden. Beter is om een kleine tussenruimte over te laten voor bijvoorbeeld de wasmachine. Deze staat op zolder prima uit het zicht en niemand heeft er last van. De afscheiding van de kamer kan door middel van een makkelijk te plaatsen gipswand en een deur. Zo ontstaat er echt een aparte kamer.

Slim omgaan met ruimte

Mocht de kamer nu wat klein van formaat zijn dan zijn er een aantal handige oplossingen om ruimte te besparen. Op zolder lopen wanden meestal schuin af en is er veel ruimte waar niet gelopen kan worden. Hier kunnen veel spullen opgeborgen gaan worden door gebruik te maken van knieschotten. Het gebruik van lichte kleuren tenslotte geeft de kamer een ruimer karakter.

]]>
/verbouwen/huis-verkopen-laat-de-zolder-opknappen.html/feed 0
Kosten besparen op bouwklussen /geen-categorie/kosten-besparen-op-bouwklussen.html /geen-categorie/kosten-besparen-op-bouwklussen.html#comments Wed, 15 Apr 2015 14:42:42 +0000 /?p=116 Ben je zelf niet zo’n klusser? Dan is het slim om een bedrijf of particulier in te huren om de klus voor je op te pakken. Hierbij is het verstandig om op de kosten te letten. Hoe weet je zeker dat je voor de goedkoopste prijs, maar ook goede kwaliteit een klus kan laten uitvoeren?

- Offertes


Een voordehand liggende manier is om verschillende offertes aan te vragen bij meerdere bedrijven. Door een offerte aan te vragen kan de klusser precies aangeven waarvoor hij welk bedrag rekent en wat je uiteindelijk bij hem kwijt bent. In deze offerte staat niet alleen het uurloon, maar ook de materialen die worden gebruikt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de materialen die ingekocht worden voor de klus. Maar ook materiaal dat gebruikt wordt is verrekend; een cementmolen, steekwagens, lasmachines, etc. Dit wordt doorberekend naar de klant.

- Vriendenkring


Heb je toevallig iemand in je vriendenkring die goed is in klussen, of dit zelfs als beroep heeft? Vraag hem om advies van wat hij denkt hoeveel een klus je zou moeten kosten. Op die manier heb je een eerlijke blik en kun je hierop de prijzen van de aangeschreven bedrijven vergelijken. En misschien wil je vriend zelf wel voor een vriendenprijsje voor je aan de slag? Kijk er alleen wel bij uit dat als het zijn baan is hij nog steeds geld moet verdienen; verwacht dus niet dat vrienden het gelijk wel gratis voor je doen.

- Ervaringen


Er zijn veel bedrijfjes die misschien erg goedkoop een bouwklus voor je willen oppakken, maar dit betekent niet dat de klus ook goed wordt afgeleverd. En het laatste dat je wilt is een dak vol lekkages of een vloer die scheef ligt. Zorg dat je eerst wat ervaringen van mensen opzoekt. Dit kan je doen via internet, maar ook via via kan je veel te horen krijgen over bedrijven.

Verhoging van het BTW tarief


Tot nu toe was de BTW die voor klusopdrachten werd berekend altijd 6%. Echter zal vanaf 1 juli 2015, deze BTW verhoogd worden naar 21%. Met deze verhoging in het vooruitzicht zijn er veel mensen die nog snel voor die tijd een klus willen afronden. Zo is er wel een stijging van 40 procent in opdrachten die binnenkomen. Uiteraard is dit fijn voor de klusbedrijven wat financiën betreft, maar omdat er opeens zo’n hoge stijging is, zal het niet lukken alle klussen voor die tijd af te ronden. In dat geval zal de klant vanaf 1 juli dus gewoon die 21% voor BTW moeten neerleggen. Juist door de crisis die enkele jaren geleden begin was de btw voor de bouwsector gezakt. Daarom zijn bouwbedrijven bang ze er door de btw stijging weer minder goed voor gaan staan.

]]>
/geen-categorie/kosten-besparen-op-bouwklussen.html/feed 0
Het opknappen van een woning /geen-categorie/het-opknappen-van-een-woning.html /geen-categorie/het-opknappen-van-een-woning.html#comments Mon, 30 Mar 2015 22:29:17 +0000 /?p=113 Iedereen wil natuurlijk zo aangenaam mogelijk wonen met zijn of haar gezin, of alleen. We richten ons huis in naar onze persoonlijke voorkeur en smaak, geven de aparte ruimtes ieder hun eigen sfeer. Als we gaan verhuizen naar een koopwoning of huurwoning, starten we meestal met opknappen, verbouwen en/of renoveren. Soms is het opknappen drastisch en huren we daarvoor een aannemer in. Denk aan bijvoorbeeld de aanbouw van een serre, het verdelen van de zolder in twee aparte kamers omdat er een nieuw gezinslid op komst is, of het compleet slopen van de oude keuken om een nieuwe keuken te installeren. Dergelijke ingrepen zijn in de meeste gevallen behoorlijk ingrijpend en dan is het inschakelen van een deskundige op dat terrein geen overbodige luxe. Een aannemer heeft namelijk vaker met hetzelfde bijltje gehakt en heeft zodoende behoorlijk wat ervaring en expertise.

Huis schilderen

Wat mensen meestal zelf uitvoeren, is het schilderwerk en behangen van de muren. In wat oudere huizen moeten meestal de muren eerste worden geëgaliseerd door een stukadoor om een mooie egale muur te verkrijgen. Vervolgens kan de muur dan worden behangen of gesausd met een muurverf in bijna iedere kleur die we maar willen. Het houtwerk, denk aan kozijnen, deuren, enz., moet eerste worden geschuurd om de oude verflaag te verwijderen. Daarna, als het houtwerk goed is opgeschuurd, brengen we een grondverf aan en vervolgens lakken we het hout met een lak naar keuze. Vroeger werd meestal verf op terpentinebasis gebuikt, tegenwoordig zien we steeds meer verf en lakken op waterbasis, wat natuurlijk veel beter is voor het milieu.

Onderhoud aan de buitenzijde

Maar ook de buitenkant van het huis moet worden onderhouden. U kunt daarvoor een schilder inschakelen die het huis goed schildert aan de buitenkant. Hout zal ook dan licht worden opgeschuurd om vervolgens, na het aanbrengen van grondverf, goed in de lak gezet te worden. Daarvoor is speciale buitenlak verkrijgbaar. Ook de staat van de gevel wordt dan bekeken als u dat wenst. Soms is de gevel goed schoonmaken voldoende maar in sommige gevallen is een grondige gevelrenovatie nodig, als bijvoorbeeld door weersinvloeden de gevel beschadigd is en de voegen zijn aangetast. Er zijn bedrijven die gespecialiseerd in gevel onderhoud die u voor dat karwei kunt inschakelen. Een dergelijk bedrijf kan bijvoorbeeld de gevel reinigen, het voegwerk vervangen of vernieuwen, of de gevel impregneren om ervoor te zorgen dat vuil zo veel mogelijk wordt afgestoten. Ook hier geldt weer, vraag bij meerdere bedrijven offertes aan zodat u een goede vergelijking kunt maken. In sommige gevallen kunt u zelfs een subsidie voor gevelrenovatie krijgen.

]]>
/geen-categorie/het-opknappen-van-een-woning.html/feed 0